Reactie

Timber zelfverzekerd bij Feyenoord: 'Weten wat we moeten doen voor kampioenschap'

Timber zelfverzekerd bij Feyenoord: 'Weten wat we moeten doen voor kampioenschap'

24-12-2022 17:39

Quinten Timber heeft alle vertrouwen in een landstitel voor Feyenoord. De 21-jarige middenvelder stelt dat de Rotterdamse selectie weet wat het in het spel moet veranderen om de schaal te kunnen hijsen.

Aangezien Feyenoord in totaal maar drie WK-gangers had, is er veel aandacht kunnen besteden aan het finetunen van de speelwijze. Volgens Timber is er veel voortuitgang geboekt. "We begrijpen elkaar nu beter en leren elkaars kwaliteiten kennen", begint hij in gesprek met ESPN. "We wennen aan patronen, vastigheden en weten ook beter wat we in bepaalde situaties moeten doen. Daarnaast zetten we aanvallend beter druk. Dat kan soms nog beter, maar we zijn goed op weg."

Ondanks de goede resultaten sluit Timber zijn ogen niet voor de steken die Feyenoord heeft laten vallen tijdens de eerste seizoenshelft. "We zijn niet dom. Iedereen weet dat je moet blijven werken. We hebben een aantal wedstrijden onnodig puntverlies geleden", aldus Timber, die wel in een landstitel gelooft. "We weten wat beter moet om kampioen te worden, daar gaan we onze stinkende best voor doen."

Op zondag 8 januari speelt Timber met Feyenoord in de Galgenwaard tegen Utrecht, zijn oude club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie