Nieuws

Argentijnse fans zetten counterpetitie op touw: 'Frankrijk, stop met huilen'

Argentijnse fans zetten counterpetitie op touw: 'Frankrijk, stop met huilen'

24-12-2022 16:36
0

Een groep Argentijnse supporters heeft in navolging van de Fransen een counterpetitie op touw gezet. De toon wordt meteen gezet door de naam ervan: 'Frankrijk, stop met huilen.'

Afgelopen week werd bekend dat er in Frankrijk een petitie de rondte deed met als doel om de WK-finale opnieuw gespeeld te laten worden. De aanhang van Les Bleus was ontevreden met de beslissingen die werden gemaakt door de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak, die in L’Équipe ook een twee kreeg voor zijn optreden.

Als reactie op de Franse actie hebben de Argentijnen nu ook van zich laten horen. Liefst 65.000 supporters zetten hun handtekening al onder de petitie met de naam 'Frankrijk, stop met huilen.' Valentin Gomez – de Argentijnse fan die het brein is achter de actie – hoopt dat hij hier de Fransen de mond mee kan snoeren.

De petitie is een voorbeeld van de nasleep van de WK-finale die nog in volle gang is. Emiliano Martínez is namens de Argentijnen nog altijd de gebeten hond, door het treiteren van Kylian Mbappé. De doelman moet op het matje komen bij zijn club Aston Villa en ook de Argentijnse bond werd door de Franse bond al verzocht om maatregelen te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie