Nieuws

'Argentijnse WK-uitblinker van Benfica snel transfervrij, River Plate géén optie'

'Argentijnse WK-uitblinker van Benfica snel transfervrij, River Plate géén optie'

24-12-2022 13:57

Nicolás Otamendi won het WK 2022 met Argentinië en speelde dat toernooi uitstekend. Over een aantal maanden is de verdediger mogelijk transfervrij.

Dat meldt Fabrizio Romano. Otamendi heeft nog een contact tot medio 2023 bij Benfica, maar vooralsnog is er geen akkoord bereikt over een nieuw contract. De Portugese grootmacht zou de Argentijnse stopper een contract voor twee jaar hebben aangeboden, maar de onderhandelingen willen nog niet vlotten volgens de transferspecialist.

Romano tweet dat hem is verteld dat River Plate in ieder geval geen optie is voor Otamendi. De inmiddels 34-jarige verdediger wil graag nog in Europa actief blijven. Eerder speelde Otamendi in Europa jarenlang voor Manchester City, dat hem in 2015 van Valencia overnam. Daarvoor speelde de stopper onder meer voor FC Porto en Vélez Sarsfield.

Otamendi speelde in Qatar zes duels en gaf daarin één assist. De verdediger was één van de absolute uitblinkers bij Argentinië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!