Nieuws

Schreuder leerde van oud-trainer: 'Met Bassey doe ik eigenlijk precies hetzelfde'

Schreuder leerde van oud-trainer: 'Met Bassey doe ik eigenlijk precies hetzelfde'

24-12-2022 12:32

Alfred Schreuder heeft in zijn tijd als speler van NAC Breda veel geleerd van Henk ten Cate. De trainer van Ajax past nog steeds dingen toe uit zijn tijd bij de Bredanaars.

"Het is simpel: met Henk als trainer begonnen we te voetballen", begint Schreuder tegenover Voetbal International. "Ik weet nog dat we uren trainden op de opbouw met Rob Penders. Dat is me altijd bijgebleven en hanteer ik nu ook in mijn stof. Met Calvin Bassey doe ik eigenlijk precies zoals Henk dat deed met Rob."

Schreuder benadrukt dat de manier van opbouwen erg belangrijk is voor een ploeg als Ajax. "Je ziet vaak dat verdedigers in de opbouw de ballen te vroeg spelen. Daarmee bedoel ik: ze spelen de bal wel, maar spelen niemand uit. Henk leerde ons dat je op de spits moest af dribbelen. Zoek hem op", aldus de coach van de Amsterdammers.

Ajax staat momenteel tweede in de Eredivisie met dertig punten. Drie punten minder dan koploper Feyenoord. De eerstvolgende wedstrijd van de Amsterdammers is op 8 januari tegen NEC Nijmegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!