Nieuws

The Guardian top honderd: Miedema bij eerste tien, vier andere Leeuwinnen in lijst

The Guardian top honderd: Miedema bij eerste tien, vier andere Leeuwinnen in lijst

24-12-2022 12:00

Vivianne Miedema hoort opnieuw bij de beste tien speelsters van het afgelopen kalenderjaar. De Nederlandse eindigt als nummer zes in de verkiezing van The Guardian.

Ieder jaar weer stelt de Britse krant een lijst samen met de honderd beste spelers voor zowel de mannen als vrouwen. Met Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg), Aitana Bonmatí (FC Barcelona), Sam Kerr (Chelsea), Beth Mead (Arsenal) en Alexia Putellas (Barcelona) maakt Miedema pas op de plaats voor vijf speelsters.

Voor de vierde keer op rij ziet de Nederlandse spits zichzelf terug het toptien-lijstje van de krant. Het is een van de weinige lichtpuntjes in huize Miedema. De Arsenal-speelster liep een zware kruisbandblessure op waardoor de kans nihil tot nul is dat ze het WK van komende zomer zal gaan halen.

Naast Miedema zijn er nog vier Nederlanders terug te vinden in de lijst. Lieke Martens (Paris Saint-Germain, 42), Jill Roord (Wolfsburg, 60), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon, 75) en Daphne van Domselaar (FC Twente, 95) staan in de lijst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s