Reactie

'Het EK met Jong Oranje is wel een doel, dat is mijn laatste kans qua leeftijd'

'Het EK met Jong Oranje is wel een doel, dat is mijn laatste kans qua leeftijd'

24-12-2022 10:51

Thijs Dallinga hoopt er bij te zijn met Jong Oranje op het EK van 2023. De spits die afgelopen jaar van Excelsior naar Toulouse verkast ‘moest even aanpoten’, maar begint steeds meer zijn draai te vinden in Zuid-Frankrijk.

Nadat hij afgelopen seizoen 32 keer het net wist te vinden voor Excelsior, stond Toulouse op de stoep. De Franse promovendus kwam met een zak geld van 2,5 miljoen euro naar Kralingen, wat genoeg was om de spits mee te nemen. De Nederlander moest naar eigen zeggen 'even aanpote'’ in tijdens voorbereiding bij zijn nieuwe club.

"Elke dag dertig graden plus in combinatie met het hogere niveau, het was aanpoten", begint Dallinga tegenover Voetbal International. De spits maakte samen met Zakaria Aboukhlal de overstap vanuit Nederland en wist dat dat niet zonder risico was. "Hier kiezen ze niet voor veilige opties en doen ze best gewaagde aankopen. Dat is beleid, is een keuze. Ik had ook nog niets bewezen op het hoogste niveau."

Met Dallinga is de Nederlandse delegatie inmiddels nog meer uitgebouwd. Ook Branco van den Boomen en Stijn Spierings verdienen hun brood aan de Zuid-Franse kust. Toch was het niet altijd zeker dat de enclave in stand zou blijven. Met name Van den Boomen had nog wel eens kunnen vertrekken. "Ik heb wel gezegd dat hij moest blijven, ik moet wel die assists krijgen natuurlijk", aldus Dallinga met een knipoog.

Tot nu toe staat de teller op drie voor voormalig Keuken Kampioen Divisie-aanvaller, die zowel met zijn club als met Jong Oranje doelen heeft gesteld. "We moeten ons handhaven en persoonlijk is het EK met Jong Oranje komende zomer wel een doel. Dat is mijn laatste kans qua leeftijd, daar wil ik bij zijn. De concurrentie aanvallend is groot, ik moet minuten maken om in aanmerking te komen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!