Nieuws

Lewandowski genoot van winters WK: 'Éen van de beste finales in de geschiedenis'

Lewandowski genoot van winters WK: 'Éen van de beste finales in de geschiedenis'

24-12-2022 09:47 Laatste update: 09:58

Robert Lewandowksi heeft genoten van de WK-finale en denkt dat dat mede door de timing in het seizoen komt. De Pool ziet dan ook de voordelen in van een winters eindtoernooi.

Polen verloor in de achtste finale van verliezend-finalist Frankrijk. Lewandowski zag de Fransen in de finale lang het onderspit delven, maar genoot van de wederopstanding. Mede door het hoge baltempo en alle doelpunten genoot de aanvaller van de finale. "Het was een van de beste finales in de geschiedenis. Ik denk dat het waarschijnlijk komt doordat de finale midden in het seizoen plaatsvond", zegt Lewandowski tegen Sky Sports.

Lewandowski stelt dan ook dat een winters WK voordelen met zich mee brengt. "Voorafgaand aan het WK dacht iedereen, en ik ook, dat het ingewikkeld zou zijn om een WK in de winter te houden. Maar ik denk dat je in de finale hebt gezien wat de voordelen zijn. Normaal is de finale in juni of juli. Na 70 of 75 minuten zakt het tempo dan in. Maar nu waren alle spelers in staat om met hoge intensiteit en op de toppen van hun kunnen te spelen. Ze waren wel wat vermoeid door de wedstrijd, maar niet door het seizoen. Dat was het grote verschil."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!