Nieuws

Martínez over beslissende penalty: 'Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten'

Martínez over beslissende penalty: 'Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten'

24-12-2022 09:23

Het had weinig gescheeld of Andries Noppert had de beslissend strafschop van Lautaro Martínez gestopt. De Argentijnse aanvaller besloot namelijk op het allerlaatste moment nog van hoek te wisselen.

Martínez werd vrijdag in zijn geboorteplaats Bahía Blanca geëerd en vertelde daar over de beslissende momenten op het WK. Vanzelfsprekend kwam daar ook zijn beslissende penalty tegen Nederland ter sprake. "Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten. Toen de scheidsrechter het fluitsignaal gaf en ik de aanloop nam, besloot ik te stoppen. Ik zag dat de keeper bewoog en ik besloot een andere kant op te schieten. Gelukkig ging hij inderdaad de verkeerde kant op en vloog de bal binnen."

De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië verliep zacht gezegd gretig, maar Martínez geeft aan zich niet druk te maken tijdens de mentale spelletjes. "De spelers van Nederland probeerden tegen me te praten. Dat is iets wat in de wedstrijd gebeurt. Soms doen wij dat ook. In zo'n situatie moet je het hoofd koel houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!