Nieuws

Ten Hag over progressie en Ronaldo: 'Gelukkig, maar niet te snel tevreden zijn'

Ten Hag over progressie en Ronaldo: 'Gelukkig, maar niet te snel tevreden zijn'

24-12-2022 08:11

Erik ten Hag is trots op de vorm van zijn ploeg, maar ziet in dat er nog een lange weg te gaan is. De Nederlander heeft het vertrek van Cristiano Ronaldo volledig achter zich gelaten.

Ten Hag geeft in een interview met de Manchester Evening News aan dat hij vanaf het begin wist dat het een lastig project ging worden. "Manchester United bevond zich niet in de omstandigheden die je van hen zou verwachten en ik denk dat we nu in de goede richting zitten, maar we zijn nog ver verwijderd van waar we moeten zijn." Dat laatste bevestigt de Nederlander later nogmaals. "Ik ben gelukkig met de juiste spirit en mentaliteit, maar er is altijd een gevecht nodig om verder te komen. Dat betekent hoge standaarden behouden. Tevredenheid maakt je lui. Als je snel tevreden bent, behoudt je je standaarden niet. Het is aan mij om dat te controleren en een goed voorbeeld te zijn."

Hoewel Ten Hag liever niet in ging op vragen rondom Ronaldo, kon de Nederlander er toch meermaals niet omheen. De manager geeft aan het veelbesproken interview te hebben gezien, maar treurt niet om zijn vertrek. "We zitten in een proces. We gaan vooruit. Ronaldo was er onderdeel van, maar hij heeft een ander pad gekozen. Als hij in goeden doen is, is hij een speler die ons kan helpen. Dat is duidelijk, maar dat was hij niet." Ten Hag geeft aan dat het interview nooit zonder gevolgen kon zijn en het duidelijk was dat Ronaldo de club ging verlaten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie