Nieuws

Weg naar Ajax-terugkeer Blind lijkt open: 'Dat maakt hem extra aantrekkelijk'

Weg naar Ajax-terugkeer Blind lijkt open: 'Dat maakt hem extra aantrekkelijk'

23-12-2022 22:54

Ajax lijkt in de zoektocht naar een commissaris technische zaken uit te komen bij Danny Blind, die vorig jaar vertrok uit de raad van commissarissen om als assistent van Louis van Gaal te gaan werken bij de KNVB. Inmiddels lijkt een rentree aanstaande.

"We waren heel blij met hem, hij is een uitstekende commissaris", aldus rvc-voorzitter Leen Meijaard tegenover Voetbal International. "Speler, technisch directeur, trainer. Hij heeft alles gedaan. En heeft niet de drang meer om zelf op de stoel van de trainer of de directeur te gaan zitten. Dat maakt hem extra aantrekkelijk als commissaris."

"Bij Ajax hebben we de filosofie dat we het liefst voetballers op de sleutelposities hebben", vervolgt Meijaard. "In de functie van commissaris moet dat iemand zijn die meer kijkt naar processen en strategieën. Het gaat om controleren of de juiste en volledige informatie op tafel ligt. Dat spel beheerst hij."

Sinds het vertrek van Blind is Adrie Koster adviseur van de RvC, maar een opvolger kwam er nog niet. Nu Blind na het WK weer een vrij man is, lijkt één en één twee. "We kennen elkaar en spreken elkaar weleens, maar niet over de hete hangijzers bij Ajax. Kan ook niet natuurlijk", aldus Meijaard. "Over een mogelijke terugkeer kan ik alleen zeggen wat ik vorige maand op de aandeelhoudersvergadering heb gezegd; dat we een technische commissaris zoeken en binnenkort eens rustig gaan zitten met Blind."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!