Nieuws

Ranieri aan de slag in Serie B: Cagliari haalt oefenmeester na 31 jaar terug

Ranieri aan de slag in Serie B: Cagliari haalt oefenmeester na 31 jaar terug

23-12-2022 21:38 Laatste update: 21:46

Claudio Ranieri is na een imposante loopbaan teruggekeerd op het oude nest. De 71-jarige oefenmeester is vrijdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Cagliari.

Ranieri was 31 jaar geleden al de hoofdtrainer van Cagliari, dat inmiddels actief is in de Serie B. De oud-trainer van onder meer Chelsea, Juventus en Leicester City heeft een contract getekend tot medio 2025. Cagliari heeft de komst van Ranieri bevestigd via een ludieke tweet waarop een bel met de woorden 'Dilidin Dilidon' is te zien. Met de afbeelding wordt er verwezen naar de woorden waarmee Ranieri zijn spelers wakker maakte bij Leicester City.

Ranieri werd eerder dit jaar ontslagen bij Watford en lijkt in Italië begonnen te zijn aan zijn laatste trainersklus. De ervaren oefenmeester moet de huidige nummer veertien van de Serie B naar promotie loodsen, wat dus nog een heel karwei zal worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!