Nieuws

Slot ziet nieuwe kandidaat voor spitspositie: 'Hij speelde vandaag heel goed'

Slot ziet nieuwe kandidaat voor spitspositie: 'Hij speelde vandaag heel goed'

23-12-2022 19:43
1

Feyenoord oefende vrijdagmiddag tegen Go Ahead Eagles en deed dat met Igor Paixão als centrumspits. Trainer Arne Slot is zeer tevreden over het spel van de Braziliaan.

Waar Giménez in de spits werd verwacht, koos Slot in de basisopstelling voor buitenspeler Paixão als spits. "De media zijn altijd druk bezig met onze spitspositie'", lacht Slot tegenover ESPN. "Of het nu Danilo of Giménez is. Santi heeft een paar keer vanaf het begin gespeeld toen Danilo er niet bij was in de voorbereiding. We hebben ook andere mogelijkheden om die positie in te vullen, met Igor Paixão bijvoorbeeld. Dat wilde ik graag een keer zien hoe hij dat in de wedstrijd invult. Op de training hebben we dat een paar keer gedaan. Hij speelde vandaag heel goed, omdat hij ook de kwaliteiten heeft om daar te spelen."

Gernot Trauner kwam wegens een blessure niet in actie tegen Go Ahead. Slot erkent dat Feyenoord niet snel een vervanger heeft voor de Oostenrijkse verdediger. "Rechts centraal is de meest ongemakkelijke positie voor ons. Ik zou bijna zeggen: gelukkig dat het nu gebeurt. Dan weet iedereen binnen en rondom Feyenoord hoe kwetsbaar we zijn. Het is een beetje half om een speler vragen", knipoogt Slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!