Nieuws

Timber-broers niet meer bij elkaar op de kamer: 'Hebben allebei het huis verlaten'

Timber-broers niet meer bij elkaar op de kamer: 'Hebben allebei het huis verlaten'

23-12-2022 18:43
0

Quinten Timber en Jurriën Timber slapen vanaf nu niet meer op dezelfde kamer. De Feyenoorder en de Ajacied hebben ieder hun eigen huis en kregen op dezelfde dag de sleutel. 

Dat geeft Quinten aan tegenover ESPN. "We hebben allebei het huis verlaten en kregen ook nog op precies dezelfde dag de sleutel, dat is geen toeval als tweeling. Overigens zullen we nog vaak bij onze moeder zijn, dus zoveel verandert er ook weer niet", aldus de middenvelder.

De tweelingbroers blijven vanzelfsprekend wel close. Zo volgde Quinten zijn broer Jurriën naar Qatar om hem te bekijken op het WK. Daar heeft de controleur veel geleerd. "Ik heb daar Messi, Mbappé en Neymar zien spelen, waar je ontzettend veel van leert. Daarnaast is het mijn doel om het WK te halen, ik wil daar naar toe. Ik heb heel veel gelet op Frenkie de Jong, vooral op wat hij doet zonder bal. Ik heb vertrouwen in mezelf en dan komt de kans vanzelf ooit."

Inmiddels werkt De Feyenoorder met zijn club toe naar de tweede seizoenshelft. "We voelen veel vertrouwen. We zijn niet dom en kennen onze kwaliteiten. Toch moeten we scherp blijven, we hebben soms alsnog dom puntverlies geleden in de eerste seizoenshelft, dit soort slippertjes moeten er uit", aldus Timber. "We hebben lekker de tijd gehad om aan spelprincipes te werken in de winterstop. Het voelt fijn om drie weken de tijd te hebben om dingen erin te slijpen. De onderlinge communicatie in het spel loopt van linie tot linie een stuk soepeler, we kennen elkaars kwaliteiten een stuk beter. Daarnaast zetten we aanvallend veel beter druk, soms kan het nog beter maar we zijn goed op weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie