Nieuws

Interim-trainer Utrecht duidelijk na 'rommelige' weken: 'Hoef niet loyaal te zijn'

Interim-trainer Utrecht duidelijk na 'rommelige' weken: 'Hoef niet loyaal te zijn'

23-12-2022 16:56

Aleksandar Ranković overwoog te vertrekken bij FC Utrecht om zo loyaal te zijn aan Henk Fraser. De interim-trainer kwam deze zomer in het kielzog van de opgestapte coach richting de Domstad, maar Fraser drong Ranković erop aan te blijven.

Ranković beleefde naar eigen zeggen 'rommelige' weken. "De mensen die het nieuws een beetje hebben gevolgd, zullen dat wel weten", aldus de coach tegenover Voetbal International. "Het was niet makkelijk. Ik moet wel de groep een compliment maken. Ze hebben de knop omgezet en echt heel goed getraind de afgelopen periode. Ook in Spanje. Voor mij persoonlijk was dat wel een opluchting."

Het vertrek van Fraser, die opstapte omdat hij Amin Younes bij de keel had gegrepen, kwam aan bij Ranković. "Absoluut. Ik zou ook liegen als ik zou zeggen dat het me niks doet. Op het moment dat het gebeurt en Henk weggaat raakt me dat wel. Ik heb met Henk heel goed gesproken over de situatie tussen ons. Hij heeft meermaals aangegeven dat hij graag wil dat wij als staf blijven. Dat is voor mij wel belangrijk."

Ranković overwoog loyaal te zijn aan Fraser, zoals de trainer ook deed toen Ranković  ontslagen werd bij Sparta. "Dat is iets wat altijd in je hoofd speelt. Maar de situatie tussen Henk en mij bij Sparta Rotterdam was compleet anders dan nu. (Eerder stapte Fraser op nadat Rankovic op non-actief was gesteld, red.). Ik hoef, hoe gek dat ook klinkt, niet loyaal te zijn. Ik heb nog steeds heel goed contact met Henk, dagelijks. Hij is hartstikke blij dat ik ben gebleven. Als wij het hier goed doen, dan bevestigt het ook dat hij op de goede weg was. Wij trekken zijn werk door."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!