Nieuws

Franse WK-winnaar hangt schoenen aan de wilgen: 'Met een brok in mijn keel...'

Franse WK-winnaar hangt schoenen aan de wilgen: 'Met een brok in mijn keel...'

23-12-2022 16:34 Laatste update: 16:44

Blaise Matuidi (35) hangt zijn schoenen aan de wilgen. Dat maakt de middenvelder bekend via Twitter.

'Voetbal, ik hield zoveel van je', begint Matuidi zijn tweet. 'Voetbal, je hebt me zoveel gegeven, maar nu is het tijd om te stoppen. Ik heb al mijn kinderdromen én dromen als volwassen man vervuld. Met een brok in mijn keel maar vooral met trots kan ik zeggen dat ik deze bladzijde omsla. Dankjewel.'

Matuidi begon zijn carrière bij Troyes en werkte zich via Saint-Étienne op naar het grote Paris Saint-Germain, waar de spelverdeler zes jaar in de hoofdmacht speelde en vijf keer landskampioen werd. Na Paris Saint-Germain speelde Matuidi drie jaar voor Juventus, waar hij driemaal landskampioen werd. In 2020 besloot Matuidi af te gaan bouwen bij Inter Miami in de Major League Soccer.

Ook met het nationale elftal beleefde Matuidi de nodige successen. In 2018 won de middenvelder zelfs het WK met Les Bleus. Uiteindelijk speelde Matuidi 84 interlands, waarin hij negen keer scoorde en tien assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!