Nieuws

Marciniak slaat terug na 2 van L'Équipe: 'Over deze foto hoor je ze niet'

Marciniak slaat terug na 2 van L'Équipe: 'Over deze foto hoor je ze niet'

23-12-2022 15:20

Szymon Marciniak heeft gereageerd op de kritiek die hij van het Franse L’Équipe kreeg naar aanleiding van zijn optreden tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië. De scheidsrechter kreeg een 2 van de krant, terwijl de kritieken over het algemeen juist lovend waren.

Het ging tijdens de persconferentie vooral over de wisselspelers die voorafgaand aan de 3-2 van Lionel Messi het veld op kwamen. Dat werd opgemerkt in Frankrijk en volgens de spelregels moet een doelpunt in zo’n situatie afgekeurd worden. Bij de 3-3 van Kylian Mbappé was er volgens Marciniak echter sprake van precies dezelfde overtreding. "De Fransen hebben niets gezegd over deze foto, waarop je kunt zien dat er zeven Fransen op het veld stonden voordat Mbappé scoorde", aldus de Poolse leidsman, die niet baalt van het goedkeuren van beide treffers. "Allereerst: het spel werd er niet door beïnvloed. Hoeveel impact hadden de spelers die het veld op kwamen? Het is zoeken naar kleine dingen. Dit is geen serieuze bezigheid."

De Pool is dan ook niet onder de indruk van het cijfer van l’Équipe. "Daar hecht ik geen waarde aan. Het doet er wel toe wat de spelers zeggen’, aldus de arbiter. 'Er zijn serieuze kranten en er zijn kranten die alleen sensatie zoeken. Ik heb complimenten gehad van vrienden, onder wie zelfs Franse scheidsrechters. Veel professionals en voetballers hebben ons gefeliciteerd. Kylian Mbappé zei dat we goede scheidsrechters zijn."

'De Fransen bedankten me na de wedstrijd en waren tevreden over ons optreden’, vervolgt Marciniak. "Iedereen kwam naar ons toe en schudde onze handen. Ik sprak een beetje met Hugo Lloris en Olivier Giroud. Kylian Mbappé gaf me zelfs een knuffel. Hij was erg teleurgesteld door het verlies. Ik denk dat het een menselijke reactie was. Ik omhelsde hem ook en probeerde hem te troosten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!