Nieuws

Promes opnieuw uitgeroepen tot 'Voetballer van het Jaar' in Rusland

Promes opnieuw uitgeroepen tot 'Voetballer van het Jaar' in Rusland

23-12-2022 14:53

Quincy Promes is verkozen tot 'Voetballer van het Jaar' in Rusland. In 2017 mocht de voormalig Ajax-aanvaller deze prijs ook al in ontvangst nemen.

'Te gezegend om gestrest te zijn', schrijft de 30-jarige Promes op sociale media in een reactie op de prijs. De Nederlandse vleugelaanvaller, die in februari Ajax verliet voor zijn oude club Spartak Moskou, kwam dit seizoen 35 keer in actie. Daarin was hij goed voor 23 treffers en elf assists. Promes won dit jaar de nationale beker met zijn huidige werkgever.

Buiten het veld houdt de ex-Ajacied nog altijd de gemoederen bezig in Nederland. Promes heeft sinds oktober namelijk een rechtszaak tegen hem lopen die in maart zal worden hervat. De aanvaller wordt ervan verdacht zijn neef te hebben gestoken met een mes. Ook kwam naar buiten dat hij betrokken zou zijn bij drugshandel en een criminele organisatie. Naar verluidt wil Promes zich mogelijk laten naturaliseren tot Rus, waardoor hij de Nederlandse rechtsgang kan ontlopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!