Nieuws

'Russische voetbalbond denkt aan toetreden AFC na uitsluiting Europese toernooien'

'Russische voetbalbond denkt aan toetreden AFC na uitsluiting Europese toernooien'

23-12-2022 13:35 Laatste update: 13:37
0

De Russische voetbalbond (RFS) gaat mogelijk breken met de UEFA, zodat het kan toetreden tot de Aziatische voetbalbond (AFC). Vrijdag staat er een vergadering op de planning om dit besluit te maken. 

Dat meldt het Russische persbureau Tass. De reden hiervoor zijn de sancties die de UEFA het land heeft opgelegd sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Zo heeft de Europese voetbalbond besloten om zowel de nationale ploeg van Rusland als alle Russische teams uit te sluiten van deelname aan internationale toernooien. Daardoor liep Rusland onder meer de play-offs voor het WK in Qatar mis en deed het niet mee bij de loting voor het EK van 2024.

Met de toetreding tot de AFC hoopt Rusland weer meer competitieve wedstrijden te spelen. De NOS meldt wel dat de RFS in gesprek is met de UEFA. 'Daarin worden versoepelingen van de sancties besproken. Een beginnetje is er al gemaakt: in mei wordt in de Russische stad Volgogradin een internationaal jeugdtoernooi gehouden onder auspiciën van de Europese voetbalbond', schrijft de publieke omroep.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie