Transfernieuws

River Plate wordt lachende derde bij monstertransfer WK-talent Fernández

River Plate wordt lachende derde bij monstertransfer WK-talent Fernández

23-12-2022 11:50

Mocht WK-smaakmaker Enzo Fernández in de winterstop naar Liverpool verkassen, wordt River Plate de lachende derde. De president van de Argentijnse topclub, Jorge Brito, onthult bij TyC Sports dat River Plate heeft een flink doorverkooppercentage heeft op de middenvelder.

Fernández groeide in Qatar met Argentinië uit tot WK-winnaar én Talent van het Toernooi, waardoor de belangstelling uit de Europese top op gang komt. Volgens informatie van het Portugese Record is Liverpool bereid om 100 miljoen euro te betalen voor de jongeling, maar verlangt Benfica 120 miljoen euro. "We hebben 75 procent van de transferrechten van hem verkocht voor 18 miljoen euro", zegt Brite bij TyC Sports.

Mocht het tot een transfer komen, lijken de Zuid-Amerikanen dus minimaal 25 miljoen euro te mogen bijschrijven. Iets dat vanzelfsprekend met gejuich wordt ontvangen door de preses. "Het is een operatie die ons veel zal helpen om de infrastructuur binnen de club te verbeteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!