Transfernieuws

Heerenveen rekent op langer verblijf Noppert: 'Loopt meestal niet zo'n vaart'

Heerenveen rekent op langer verblijf Noppert: 'Loopt meestal niet zo'n vaart'

23-12-2022 10:45

Kees van Wonderen verwacht dat Andries Noppert na afloop van de winterstop 'gewoon' nog tussen de doelpalen bij sc Heerenveen staat. De international wordt na zijn sterke prestaties begeerd door diverse clubs.

Onder meer Ajax geldt als geïnteresseerde partij om Noppert los te weken uit Friesland. De Amsterdammers hebben belangstelling, de Fries staat wel degelijk op het verlanglijstje, maar heel concreet is de interesse nog niet. "Gevoelsmatig denk ik niet dat het zo'n vaart loopt", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwarder Courant.

"Clubs halen in de winterstop niet vaak een keeper", vervolgt de Heerenveen-trainer. Ondanks het feit dat Noppert slechts 31 op het hoogste clubniveau keepte, groeide de doelman onder Louis van Gaal uit tot eerste keuze van Oranje en speelde hij op het WK in Qatar alle vijf de duels die Oranje afwerkte. Daarnaast speelde hij dit seizoen veertien wedstrijden voor de Friezen, waarin hij zes keer de nul wist te houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!