Breaking news

Onana kondigt einde interlandloopbaan bij Kameroen aan

Onana kondigt einde interlandloopbaan bij Kameroen aan

23-12-2022 09:24 Laatste update: 09:40

André Onana komt niet meer in actie voor Kameroen. De voormalig Ajax-keeper heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan en gaat verder als 'fan'.

Dat meldt Onana vrijdagmorgen via Twitter. De Kameroense sluitpost begint zijn verhaal met hoe trots hij is dat hij voor zijn vaderland heeft mogen uitkomen. 'Maar elk verhaal, hoe mooi dat verhaal ook is, kent een einde. En aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen', schrijft Onana op Twitter.

De ex-keeper van Ajax dankt het nationale elftal van Kameroen en benadrukt dat zijn gevoel nooit zal veranderen. 'Ik zal nu verdergaan als een fan, net als de andere 27 miljoen Kameroeners die iedere wedstrijd kijken. Ik wil degenen bedanken die vertrouwen en geloof in mij hadden dat ik iets zou bijdragen aan het team.'

Gedurende het WK in Qatar ontstond er een flinke discussie tussen bondscoach Rigobert Song en Onana. De keuzeheer van het Afrikaanse land zou de keeper gevraagd hebben op een 'meer traditionele wijze' te keepen. De 26-jarige sluitpost wilde vasthouden aan zijn eigen speelstijl, waardoor hij uiteindelijk uit de wedstrijdselectie werd gezet en het toernooi verliet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!