Nieuws

Wiegman over jaar met sportief succes en verdriet: 'Het deed heel veel pijn'

Wiegman over jaar met sportief succes en verdriet: 'Het deed heel veel pijn'

23-12-2022 07:50

Sarina Wiegman kan terugkijken op een sportief succesvol jaar, maar de Haagse coach kende ook veel verdriet in 2022. Haar zus kwam te overlijden en dat hakte er aardig in.

"Het heeft elf maanden geduurd. Als je in het buitenland tekent, hoop je dat iedereen thuis gezond blijft. Want dan gaat het makkelijker. Maar het ging niet zo goed met haar", vertelt Wiegman, die onlangs door de BBC uitgeroepen is tot de Sports Personality Coach van het jaar, in gesprek met De Telegraaf. "Ik kon wel genieten, maar alleen vanuit een bepaalde emotie. Het deed heel veel pijn. Mijn zus was ook mijn maatje, mijn beste vriendin."

Wiegman wist dat haar zus zou komen te overlijden en heeft geprobeerd om de kostbare tijd die er nog was goed te besteden. "Alles wat ik samen met mijn broer en naaste familie voor mijn zus heb kunnen doen, was heel mooi. De laatste maand zijn we zoveel samen geweest. Hoe gek het ook klinkt: we hebben ook verschrikkelijk gelachen. We hebben elke dag het leven gevierd."

"Ik had nog jaren leuke dingen met haar willen doen, net als haar gezin natuurlijk", vervolgt Wiegman. "Het is helaas onderdeel van het leven. We moeten het een plekje geven, ons verdriet de ruimte geven en weer doorgaan. Dat gaan we doen met kerst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!