Aké beslist doelpuntrijk duel tussen Liverpool en City, ook De Bruyne in topvorm

22-12-2022 22:52 Laatste update: 22:54

Manchester City is de winnaar van het gevecht met Liverpool in de Carabao Cup. In een doelpuntrijk duel was de ploeg van Pep Guardiola met 3-2 te sterk voor The Reds.

Met Manuel Akanji, Aymeric Laporte, Nathan Aké, Kevin de Bruyne, Rodri, Ilkay Gundogan en Darwin Nuñéz begonnen er zes WK-gangers aan het duel tussen Manchester City en Liverpool. De show werd in de openingsfase alleen gestolen door iemand die het mondiale eindtoernooi had gemist. Erling Haaland liet direct zien uit zijn winterslaap te zijn ontwaakt. De Noor miste in de eerste minuut nog een dot van een kans, maar na tien minuten was het al raak. Op aangeven van De Bruyne tikte de spits de 1-0 tegen de touwen.

Tien minuten later was het aan de andere kant raak. Fabio Carvalho wist na een goede pass van James Milner binnen te schuiven: 1-1. Ondanks de gelijkmaker was het vanaf dat moment City dat weer druk op zoek ging naar de voorsprong. Die kwam er voor rust bijna, maar twee wereldballen van De Bruyne werden achtereenvolgens niet tot doelpunt verzilverd door Gundogan en Aké.

Na de rust ging het ineens rap in het Etihad Stadium. Na nog geen minuut voetballen was het Riyad Mahrez die zijn directe tegenstander met een schitterende aanname op het verkeerde been zette, waarna hij in de linkerhoek binnen kon krullen. Nadat The Citizens waren uitgefeest, was het direct raak aan de andere kant. Nuñez hield goed het overzicht en bereikte Mohammed Salah, die makkelijk binnen kon tikken.

Vervolgens was het weer City dat druk op zoek ging naar de voorsprong en die kwam er. Niemand minder dan Aké was de man die nu wel een pass van De Bruyne binnen wist te koppen. De verdediger van Oranje liet hiermee weer eens zien in een uitstekende vorm te verkeren. Ook Liverpool kreeg nog een dot van een kans. Ondanks een vrij staande Salah beschoot Nuñéz de bal voorlangs te schuiven.