Reactie

Vertrouwen in behoud Noppert: 'Weet niet of clubs hem nu al weg willen kapen'

Vertrouwen in behoud Noppert: 'Weet niet of clubs hem nu al weg willen kapen'

22-12-2022 22:28

Andries Noppert speelt na de winterse transferperiode nog bij SC Heerenveen, denkt Kees van Wonderen. De oefenmeester van de Friese club weet dat er kapers op de kust zijn, maar betwijfelt of die al op zeer korte termijn gaan toeslaan.

Het verhaal van Noppert is bekend. De doelman werd tegen verwachting in geselecteerd voor het WK met Oranje, waar hij zelfs tot eerste doelman werd gebombardeerd. Van Wonderen heeft er met volle teugen van genoten. "In eerste instantie ben je trots dat hij bij de selectie zit, want dat was heel lang de vraag", begint de trainer tegenover ESPN. "Daarna ging hij spelen... Het is mooi hoe hij zich staande heeft gehouden. Dat heeft aangetoond dat een carrière heel raar kan lopen. Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Die ervaring neemt hij mee naar ons."

Waar de selectie van Heerenveen al volop bezig is met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, geniet Noppert nog van een welverdiende vakantie. Of de Fries daadwerkelijk zijn rust kan pakken, is nog maar de vraag. Er wordt veel gespeculeerd over zijn toekomst. "Ik weet niet of er nu - in de winter - al clubs zijn die hem weg willen kapen", vervolgt Van Wonderen, die zich verre van rijk rekent. "Het is natuurlijk ook de voetballerij en het is ook wie wij zijn in Nederland: we leiden spelers op en je probeert ze een zo goed mogelijk podium aan te bieden. Als ze het dan goed doen, dan is het ook gebruikelijk dat jongens een vervolgstap gaan maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s