Nieuws

Geschrapte wedstrijden stapelen zich op in Premier League, Van Dijk in isolatie

Geschrapte wedstrijden stapelen zich op in Premier League, Van Dijk in isolatie

16-12-2021 20:57

Virgil van Dijk komt donderdagavond niet in actie tegen Newcastle United, omdat hij positief is getest op het coronavirus voorafgaand aan de wedstrijd. Ook Fabinho en Curtis Jones testten positief en zijn direct in thuisquarantaine gegaan. Ook bij Chelsea moeten er spelers in isolatie.

De Premier League zit flink in de problemen, nu de besmettingen oplopen onder de voetballers. Donderdagavond werd bekend dat er komend weekend maar liefst vijf wedstijden worden geschrapt, door de explosieve groei in positieve testen. Ibrahima Konaté zal Van Dijk vervangen centraal achterin en Alex Oxlade-Chamberlain zal de taken van Fabinho overnemen.

Ook bij Chelsea zijn er donderdagavond vier spelers positief getest, voorafgaand aan het duel met Everton. Timo Werner, Romelu Lukaku, Callum Hudson-Odoi en de geblesseerde Ben Chilwell zijn in isolatie geplaatst.

Manchester United - Brighton & Hove Albion, Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace en West Ham United - Norwich City zijn komend weekend allemaal afgelast. Zo blijven er nog maar vijf wedstrijden over, waarvan het maar zeer de vraag is of die wel doorgaan. De stadions in Engeland mogen vooralsnog gewoon vol blijven zitten, hoewel de regels wel werden verscherpt. Je komt nu alleen nog maar binnen bij een vaccinatie- of testbewijs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!