Nieuws

Tweetal bloeit op in Frankrijk: 'Bij Sparta noemden ze me mevrouw Spierings'

Tweetal bloeit op in Frankrijk: 'Bij Sparta noemden ze me mevrouw Spierings'

22-12-2022 19:26 Laatste update: 19:30

Het Nederlandse tweetal Stijn Spierings en Branco van den Boomen laten zich wekelijks gelden bij het Franse Toulouse. De twee middenvelders hebben het erg naar hun zin in Zuid-Frankrijk en klikken zowel binnen als buiten het veld.

Spierings was in Nederland onder meer actief bij RKC Waalwijk en Sparta, waar hij vaak als aanvallende middenvelder speelde. Tegenwoordig is de 26-jarige Alkmaarder meer een controlerende middenvelder. "In Nederland heb je snel een naam. Bij Sparta noemden ze me mevrouw Spierings. Altijd een schoon broekje, ik weet het nog wel", vertelt Spierings in gesprek met Voetbal International.

In zijn Sparta-tijd ging Spierings viraal door van zo'n veertig meter de bal in eigen doel te schieten. "Soms laat ik het iemand zien, is lachen natuurlijk. Ach, later hebben we erom gelachen. Ondanks dat we degradeerden met Dickie (Advocaat, red.). Laten we het maar niet over Dickie hebben. Ik heb die Sparta-tijd verdrongen. Daarom is een buitenlands avontuur goed voor een speler. Als je eenmaal een naam hebt, dan kom je er niet vanaf."

Zijn teamgenoot en maatje Van den Boomen is de grote man bij Toulouse. De 27-jarige middenvelder is nog altijd dolblij met zijn overstap naar de Franse club. "Ik moet je eerlijk zeggen dat ik ontzettend blij was met alle voorwaarden toen ik hier kon tekenen. Ik was eraan toe, ik moest die KKD uit. Geen Nederlandse club wilde de vastgestelde transfersom betalen voor mij, Twente was nog geïnteresseerd. Het leek me beter om naar het buitenland te gaan. Achteraf is het makkelijk, maar dat is de beste beslissing die ik had kunnen nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!