Seuntjens beleeft ongelukkig debuut voor RKC, Karsdorp krijgt minuten bij AS Roma

22-12-2022 18:35 Laatste update: 19:06

RKC Waalwijk verloor donderdagmiddag met 3-0 van AS Roma. De Brabanders traden voor het eerst aan met Mats Seuntjens, die een strafschop miste. Aan de kant van de Italianen deed de veelbesproken Rick Karsdorp mee.

Karsdorp mocht het veld betreden in plaats van Stephan El Sharaawy, die met een goal en assist een groot aandeel had in de 2-0 tussenstand die op het scorebord stond. Het andere doelpunt werd gemaakt door Tammy Abraham en net na de thee was het Nicolò Zaniolo die de eindstand op het scorebord zette.

Of de speeltijd die Karsdorp heeft gekregen genoeg is om te blijven, is nog maar de vraag. De Nederlander wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een winters vertrek nadat hij door trainer José Mourinho als 'verrader' werd weggezet.

Aan de kant van RKC beleefde Seuntjens een ongelukkige start voor zijn nieuwe club. De aanvaller kwam over van Fortuna Sittard en wilde zijn eerste wedstrijd gelijk bekronen met een doelpunt, maar miste vanaf elf meter.

Op 4 januari speelt RKC zijn laatste oefenwedstrijd voordat de Eredivisie weer van start gaat. Met Bologna treffen de Waalwijkers opnieuw een Serie A-club. Op 7 januari staat de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op de rol.