Nieuws

Van Gaal reageert positief op Nations League-loting: Beste competitie die er is

Van Gaal reageert positief op Nations League-loting: "Beste competitie die er is"

16-12-2021 20:22

Louis van Gaal heeft gereageerd op de Nations League-loting van het Nederlands Elftal. De bondscoach geeft aan dat hij groot fan is van de Nations League en dat hij vooral uitkijkt naar de ontmoeting met buurland België.

"Het is de beste competitie die er is", zegt Van Gaal over de Nations League tegen Voetbal International. "Dat komt omdat het in niveaus is opgedeeld. We spelen niet tegen Jut en Jul-landen, maar tegen toplanden. Dan kun je jezelf meten. Zo zou de kwalificatie voor een EK of WK ook opgebouwd moeten worden. Wij hebben er niets aan om tegen landen als Gibraltar te spelen."

Oranje zal het in juni en september opnemen tegen België, Polen en Wales om een plek in de eindronde van het toernooi. "Dat we aan België zijn gekoppeld, vind ik fantastisch. Ik heb er zelf nog gespeeld. België heeft een kwalitatief goed team en ze spelen in een leuk systeem", aldus Van Gaal. De inmiddels 70-jarige trainer speelde tussen 1973 en 1977 zijn wedstrijden voor Royal Antwerp FC.

Voorgaand aan de laatste wedstrijd van Oranje kwam Van Gaal lelijk ten val en brak zijn heup. De oefenmeester moest de wedstrijd tegen Noorwegen daarom vanuit een rolstoel in een skybox bekijken. "Het gaat nog niet top, maar ik kan me goed voortbewegen", zegt Van Gaal over zijn huidige situatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!