Nieuws

Polen gaat op zoek naar nieuwe bondscoach: contract Michniewicz niet verlengd

Polen gaat op zoek naar nieuwe bondscoach: contract Michniewicz niet verlengd

22-12-2022 14:31

De Poolse voetbalbond kan op zoek naar een nieuwe bondscoach. Het contract met Czeslaw Miechniewicz wordt niet verlengd. De 52-jarige oefenmeester bereikte op het WK in Qatar nog de achtste finales, maar kreeg desondanks veel kritiek.

Zo zou Robert Lewandowski zeer ontevreden zijn geweest. De superster was het spelplezier kwijt en bekritiseerde zijn verdedigende speelstijl. Michniewicz voerde de afgelopen weken meerdere gesprekken het bondsbestuur om de situatie te analyseren, maar zijn contract wordt niet verlengd. 'Na een grondige analyse van alle informatie heeft de PZPN besloten het contract van Michniewicz, dat aan het eind van het jaar afloopt, niet te verlengen', zo staat er op de website.

Michniewicz is na grote namen als Luis Enrique, Roberto Martínez, Gerardo Martino en Tite de zoveelste bondscoach die, al dan niet gedwongen, na het WK stopt. Roberto Martínez werd eerder al beschouwd als een mogelijke opvolger als bondscoach van Polen. Hij gaf een week geleden namelijk opmerkelijk genoeg een interview bij de Poolse televisie.

De bond schrijft iemand te zoeken die 'het Poolse nationale team zal leiden in de komende EK-kwalificatiewedstrijden'. Daarnaast moet hij 'het imago van het nationale team verbeteren en het vertrouwen van de fans herstellen'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!