Nieuws

Kroatische WK-revelatie oogst belangstelling: 'Real mengt zich in transferstrijd'

Kroatische WK-revelatie oogst belangstelling: 'Real mengt zich in transferstrijd'

22-12-2022 11:07

Josko Gvardiol staat in de belangstelling van Real Madrid. Dat meldt de Spaanse krant MARCA. De Kroatische centrumverdediger maakte veel indruk op het WK en behaalde met zijn ploeg de halve finales.

Gvardiol, die momenteel nog bij RB Leipzig in de Bundesliga speelt, werd opgenomen in het elftal van het toernooi. De prestaties van de pas 20-jarige speler blijven bij grote clubs uiteraard niet onopgemerkt. Hij werd eerder al in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, Manchester City en Bayern München. Nu mengt ook de regerend Champions League-kampioen uit Madrid zich in de strijd.

RB Leipzig nam Gvardiol in de zomer van 2021 voor 18 miljoen euro over van Dinamo Zagreb. De club is financieel niet per se genoodzaakt om hem te verkopen, al lijkt een transfer een mooie stap in de carrière van de jonge Kroaat. Real lijkt desondanks plek in de selectie te creëren voor Gvardiol. De toekomst van Nacho Fernández is namelijk allerminst onzeker en ook moet het nog beslissen of Ferland Mendy langer bij de club blijft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s