Nieuws

Van Domselaar neemt het op voor ex-collega: 'Ik kan altijd bij haar terecht'

Van Domselaar neemt het op voor ex-collega: 'Ik kan altijd bij haar terecht'

22-12-2022 10:16

Oranje-keepster Daphne van Domselaar heeft het in een interview met De Telegraaf opgenomen voor ex-collega Sari van Veenendaal. Laatstgenoemde maakte na het dramatische EK in Engeland een einde aan haar carrière, waardoor de indruk ontstond dat Van Domselaar haar naar de uitgang had gebonjourd.

Van Veenendaal raakte namelijk vroeg in het toernooi al geblesseerd, waardoor Van Domselaar vanzelfsprekend haar plek onder de lat overnam. Dat deed ze zo verdienstelijk, dat de publieke opinie suggereerde de routinier liever helemaal niet meer terug te zien in Oranje. Dat gebeurde dus ook, al zou ze dat besluit al voor het toernooi hebben genomen. "Het ene moment zijn de mensen lyrisch, het andere trappen ze je de grond in", aldus Van Domselaar. "Het is nooit leuk als mensen negatief over een teamgenoot praten, dat gun je niemand."

Ze heeft veel contact met haar vroegere teamgenoot, die haar vertelde steeds minder plezier in het spelletje te hebben. "Voor haar was het heel fijn dat ik er op het EK stond voor het team. Daardoor kon ze uiteindelijk met een gerust hart met pensioen. Sari heeft gezegd dat ik haar altijd kan bellen. Ik weet dat ik bij haar terecht kan."

De Leeuwinnen strandden in de kwartfinales van het toernooi tegen Frankrijk. Er ontstond daardoor kritiek op bondscoach Mark Parsons, die vertrok en later werd vervangen door Andries Jonker. "Ik heb hem altijd als een fijne man ervaren", zo zegt de 22-jarige Twente-goalie. "Ik was lange tijd geen basisspeler en had daardoor ook niet heel veel met hem te maken, maar voor de rest heb ik prima met hem samengewerkt. Ik heb hem na het EK nog wel bedankt. Dat vond ik wel zo netjes."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!