Nieuws

'Als je het hebt over iemand die PSV bij de hand wil nemen, dan is Simons dat wel'

'Als je het hebt over iemand die PSV bij de hand wil nemen, dan is Simons dat wel'

21-12-2022 21:18 Laatste update: 21:23

Jan van Halst is erg kritisch op het aankoopbeleid van Ajax van afgelopen zomer. De analist vindt dat PSV zijn zaken in dit opzicht beter op orde heeft en looft zomeraanwinst Xavi Simons.

"Ik denk dat je eigenlijk wel kunt concluderen dat alle spelers die zijn aangetrokken nog in de gewenningsfase zitten", vertelt Van Halst in gesprek met Voetbalzone over het aankoopbeleid van Ajax. "Dat zegt eigenlijk al genoeg en is pijnlijk ook. Als er in het verleden zulke bedragen uitgegeven werden bij Ajax, stonden de spelers er meteen. Dat is nu niet aan de orde. Als je zo'n bedrag betaalt voor Bassey bijvoorbeeld, dan moet je er meteen staan."

Van Halst is meer te spreken over het aankoopbeleid van PSV van afgelopen zomer. De Eindhovenaren wisten onder meer de talentvolle Simons te strikken. "Dat heeft John de Jong fantastisch gedaan", stelt de analist. "Ik heb begrepen dat hij transfervrij gekomen is, dus dat hebben ze hartstikke goed gedaan. Als je het hebt over iemand die PSV bij de hand wil nemen, dan is hij dat wel. Hij is denk wel de grootste verrassing en nog beter dan al die spelers waar grote bedragen voor betaald zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!