Nieuws

Ex-Ajacied blikt terug: 'Als Timber zou blijven, was het beter om te vertrekken'

Ex-Ajacied blikt terug: 'Als Timber zou blijven, was het beter om te vertrekken'

21-12-2022 20:37

Perr Schuurs is blij dat hij de overstap van Ajax naar Torino heeft gemaakt. De 23-jarige Limburger kan rekenen op veel speelminuten in Turijn en heeft het enorm naar zijn zin bij de huidige nummer negen van de Serie A.

"Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik heel blij ben met mijn keuze. Ik voel me hier al ontzettend thuis. Ik heb vier fantastische jaren gehad bij Ajax. Maar ik ben 23 jaar en wil wekelijks spelen", vertelt Schuurs in gesprek met Voetbal International. "Voor de zomer heb ik met de mensen die belangrijk voor mij zijn de verschillende scenario’s doorgenomen. Uiteindelijk was het heel simpel: als Jurriën (Timber, red.) zou blijven, was het beter om te vertrekken."

"Ik had sterk het gevoel dat ik me moest doorontwikkelen, elk weekend negentig minuten maken", vervolgt Schuurs. "Wel heb ik nog goede gesprekken met Alfred (Schreuder, red.) gevoerd. Hij wilde me er héél graag bij houden en beloofde veel speelminuten. 'Ik heb je zeker nodig', zei hij."

Dat hoorde de 23-jarige Limburger de laatste jaren vaker. "Het was vaak twee wedstrijden spelen, drie keer banken en dan weer in de basis. Dat is in deze fase van mijn loopbaan te weinig. Al vond ik het niet makkelijk om Ajax te verlaten. Het is een mooie club en we hadden echt een leuk team. Maar het gaat toch om speelminuten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!