Nieuws

Walgelijk spandoek over Henk de Jong aangetroffen, Heerenveen reageert

Walgelijk spandoek over Henk de Jong aangetroffen, Heerenveen reageert

16-12-2021 18:45 Laatste update: 21:01

Bij het stadion van Cambuur is er donderdag een smakeloos spandoek aangetroffen, met een verwijzing naar de zieke Cambuur-trainer Henk de Jong. Als reactie op het aangetroffen doek heeft SC Heerenveen zelf een spandoek in het eigen stadion opgehangen om De Jong een hart onder de riem te steken.

Zondagmiddag staat de Friese derby op het programma, waardoor het lijkt alsof 'supporters' van Heerenveen verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van het spandoek. Op het spandoek staat 'Cambuur geeft je kopzorgen', met daarbij een afbeelding van iemand die aan een galg hangt. De Jong heeft een cyste in zijn hoofd en is daardoor al weken afwezig als trainer. 

Toen Heerenveen op de hoogte was van het spandoek, besloot de club zelf een spandoek voor De Jong te maken en op te hangen in het eigen stadion. 'Gezondheid boven rivaliteit' is op het doek te lezen. Een woordvoerder van Heerenveen reageerde donderdag ook op het walgelijke spandoek dat in Leeuwarden werd opgehangen. "Wij distantiëren ons hiervan. Het is een verwerpelijke actie van een paar individuen. Er is juist heel veel respect richting Henk", laat de woordvoerder weten.

Het lijkt erop dat Cambuur het voorlopig nog zonder De Jong moet doen, die verder wordt onderzocht. De aftrap van de Friese derby is zondagmiddag om 12.15 uur in Het Cambuur Stadion. De ploeg uit Leeuwarden staat op een zevende plaats met 27 punten en Heerenveen vindt zichzelf twee plaatsen lager terug met 22 punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s