Nieuws

Wanneer wordt er weer gevoetbald in de Europese topcompetities?

Wanneer wordt er weer gevoetbald in de Europese topcompetities?

21-12-2022 12:00 Laatste update: 12:04

Nu het WK en de nasleep daarvan tot een einde is gekomen, gaat de focus weer langzaam op het clubvoetbal. Waar de wat lagere divisies in veel Europese landen alweer tijdens het wereldkampioenschap werden hervat, mogen ook de hoogste divisies zich gaan opmaken voor de start van de tweede seizoenshelft.

Achtereenvolgens zal de bal weer gaan rollen in de Premier League, Ligue 1, La Liga, Serie A, Eredivisie en Bundesliga. In Engeland wordt nog voor het eind van 2022 afgetrapt. Dat gebeurt traditiegetrouw op tweede kerstdag tijdens Boxing Day. De blikvanger van die dag is toch wel de Londense derby tussen Arsenal en West Ham United, een onderonsje tussen de koploper en het ondermaats presterende elftal van David Moyes.

Ook in Frankrijk en Spanje is het al prijs voor de jaarwisseling: op woensdag 28 december wordt de Ligue 1 herstart met onder andere de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain tegen RC Strasbourg, waarin de WK-finalisten Lionel Messi en Kylian Mbappé mogelijk weer voor het eerst samen op het veld staan. Eén dag later begint speelronde 15 in La Liga, waarin onder meer de Catalaanse derby tussen FC Barcelona en Espanyol wordt afgewerkt.

Het jaar 2023 gaat in de Serie A knallend van start. Op woensdag 4 januari staat er een gehele speelronde op het programma, met onder andere de Italiaanse topper tussen Internazionale en SSC Napoli. Twee dagen later is het de beurt aan de Eredivisie: FC Twente ontvangt FC Emmen in de Grolsch veste. Ten slotte ontwaakt ook de Bundesliga uit zijn winterslaap, een stuk later dan de andere Europese topcompetities. Op 20 januari is er gelijk een Duitse knaller te bewonderen: RB Leipzig ontvangt koploper Bayern München.

Overzicht herstartdata Europese topcompetities
Premier League: 26 december
Ligue 1: 28 december
La Liga: 29 december
Serie A: 4 januari
Eredivisie: 6 januari
Bundesliga: 20 januari

Bekervoetbal

Voor wie er niet kan wachten tot 26 december is er ook een noodoplossing. In veel Europese landen wordt in de week voor kerst alweer bekervoetbal gespeeld. Zo wordt er in Engeland alweer op 20, 21 en 22 december gevoetbald in de Carabao Cup, met onder andere de topper tussen Liverpool en Manchester City. Ook in België, Spanje en Turkije tijdens diezelfde data bekervoetbal gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!