Nieuws

'Nummer 10' Stengs betaalt vertrouwen terug, Alderweireld wil WK achter zich laten

'Nummer 10' Stengs betaalt vertrouwen terug, Alderweireld wil WK achter zich laten

21-12-2022 09:25
0

Blijdschap overheerst bij Royal Antwerp FC na de overtuigende overwinning op Standard Liège (4-0) in de strijd om de Belgische beker. Toby Alderweireld denkt vertrouwen te denken dankzij de overwinning, terwijl Calvin Stengs op een ongebruikelijke positie uitblonk.

Eerder dit seizoen verloor The Great Old nog in de competitie met 3-0 bij Luik. "Het was belangrijk om goed te herbeginnen", wordt Alderweireld opgetekend door Het Nieuwsblad. "Eens terug bij Antwerp probeerde ik de WK-historie achter mij te laten en verder te gaan. En dat is gelukt. Deze zege geeft ons vertrouwen richting de volgende weken. Komende dinsdag gaan we naar Westerlo voor de winst."

Stengs was één van de uitblinkers, op de voor hem ongewone positie als aanvallende middenvelder, in plaats van zijn gebruikelijke positie als rechtervleugelspits. "In de oefenwedstrijd tegen Kortrijk stonden Vermeeren, Ekkelenkamp en ik plots met z’n drieën op het middenveld omdat Yusuf en Gerkens uitvielen", blikt de Nederlander terug. "Het draaide heel goed in die veldbezetting en de coach wou ook zo starten tegen Standard."

Die beslissing van Mark van Bommel betaalde zich uit. Met ijzersterk spel speelde Stengs zich in de kijker en bekroonde hij zijn sterke duel met een doelpunt. Daarbij moet worden aangetekend dat de international het nodige geluk had: zijn schot werd flink van richting veranderd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie