Mbappé reageert geschokt na wanprestatie Frankrijk in eerste helft in finale

21-12-2022 07:24
1

De Franse tv-zender TF1 lanceerde dinsdagavond de documentaire Merci Les Bleus over de prestaties van Frankrijk op het afgelopen WK. RMC Sport bekeek de beelden en daaruit blijkt hoe Kylian Mbappé zijn ploeggenoten tijdens de rust tegen Argentinië oppepte.

De Paris Saint-Germain-aanvaller was 'geschokt' door de prestatie van het nationale team in de eerste 45 minuten tegen de - naar zou later blijken - toekomstige wereldkampioen. In de eerste helft kwamen Les Bleus tot geen enkel schot. TF1 kreeg een inkijkje in de kleedkamer na het rustsignaal. "Het is een WK-finale, het is de wedstrijd van je leven", citeert RMC Sport Mbappé.

"We krijgen niet zomaar iets. We gaan straks terug het veld op en hebben twee keuzes. Of we laten ze dom spelen of we leggen intensiteit in het spel, gaan de duels aan en doen het anders. Het is een WK-finale. Het is nog niet klaar, we staan twee doelpunten achter."

"We kunnen terugkomen! Jongens, dit is maar ééns per vier jaar." Uiteindelijk wist Frankrijk in de slotfase van de zinderende finale langszij te komen dankzij een dubbelslag van uitgerekend Mbappé. In de verlenging scoorde het PSG-wonderkind opnieuw, maar even daarvoor had Lionel Messi La Albiceleste op 3-2 geschoten. Argentinië nam uiteindelijk de strafschoppen beter.