Nieuws

Marokko drukt stempel met goed WK: 'Nu worden deze mensen geassocieerd met succes'

Marokko drukt stempel met goed WK: 'Nu worden deze mensen geassocieerd met succes'

20-12-2022 23:21 Laatste update: 23:24

Khalid Sinouh denkt dat het afgelopen WK zijn vruchten gaat afwerpen voor de toekomst van Marokko. De oud-doelman stelt dat Nederland daar ook voordelen van gaat ervaren.

Marokko wist tot de halve finale te reiken nadat het toplanden Spanje en Portugal naar huis stuurde. "Het geeft niet alleen een gevoel van trots, maar ook het gevoel dat het dus kán", vertelt Sinouh in gesprek met Voetbal International. "Dat je als migrantenkind succesvol kan zijn. Hoe vaak zie je niet op het nieuws bijvoorbeeld een politicus die het negatieve belicht, of overbelicht, dat mag je zelf bepalen. Nu worden deze mensen geassocieerd met succes."

"Dat geeft een gevoel van hoop", vervolgt de voormalig doelman. "Dat het kan, in plaats van dat je je hele leven in een hoekje wordt geplaatst. Daarmee wil ik niet zielig doen, want genoeg jongens hebben zich omhooggewerkt, maar dit doet wel iets met je. Succesvol zijn op het wereldtoneel, dat zal ook de jeugd een bepaald gevoel geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!