Nieuws

Wiegman kritisch: 'De FIFA, UEFA en de landelijke bonden moeten ingrijpen'

Wiegman kritisch: 'De FIFA, UEFA en de landelijke bonden moeten ingrijpen'

20-12-2022 19:47 Laatste update: 19:47

Sarina Wiegman is kritisch op de FIFA, de UEFA en de landelijke bonden. De bondscoach van de Engelse vrouwen vindt dat de voetbalbonden de speelsters in bescherming moeten nemen.

"Voor de meeste speelsters in de absolute top is het schema gewoon te zwaar", aldus Wiegman in gesprek met The Telegraph. Ondanks dat de Nederlandse trainer afgelopen zomer het EK won met Engeland, is ze niet tevreden over het speelschema. "Mijn spelers van Manchester City hadden bijvoorbeeld maar een paar dagen vrij na het afgelopen EK, toen begon de kwalificatie van de Champions League alweer. Dat is niet goed."

In de afgelopen weken raakten een aantal topspeelsters geblesseerd, onder wie de Nederlandse spits Vivianne Miedema. Ze liep een zware kruisbandblessure op en mist hierdoor hoogstwaarschijnlijk het WK van komende zomer. "De FIFA, UEFA en de landelijke bonden moeten ingrijpen, en meer aan de spelers denken", reageert Wiegman kritisch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!