Transfernieuws

'Mexicaanse WK-held gaat doel van Salernitana verdedigen in januari'

'Mexicaanse WK-held gaat doel van Salernitana verdedigen in januari'

20-12-2022 17:07

Guillermo Ochoa, de Mexicaanse doelman die menig Nederlander hoofdpijn bezorgde in 2014, speelt het komende halfjaar voor Serie A-club Salernitana. Volgens de Italiaanse tak van Sky Sports is de deal kogeltje rond. 

De Italiaanse club heeft de transfervrije doelman zo goed als binnen en gaat een contract voor de rest van het seizoen binnen. De medische testen worden donderdag afgenomen. De 37-jarige Ochoa staat sinds 2019 onder de lat bij het Mexicaanse América, maar heeft zichzelf wederom in de kijker gespeeld op het WK en maakt de overstap naar Italië. Het contract van de doelman loopt tot 31 december van dit jaar door in Mexico.

Ochoa was in 2014 een sta-in-de-weg voor Nederland, dat Mexico in de achtste finales van het WK trof. Ochoa pakte bal na bal en leek niet te kloppen. Uiteindelijk waren een schot van Wesley Sneijder en een makkelijk gegeven strafschop, die Klaas-Jan Huntelaar overtuigend binnenschoot, genoeg voor de overwinning van Oranje. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!