Nieuws

'Benzema had conflict met Deschamps, twee Franse spelers stuurden aan op vertrek'

'Benzema had conflict met Deschamps, twee Franse spelers stuurden aan op vertrek'

20-12-2022 12:54 Laatste update: 13:16
1

Karim Benzema had slechte relaties binnen het Franse nationale elftal, meldt Mundo Deportivo. De Franse spits kondigde maandag zijn nationale voetbalpensioen aan en zou een conflict hebben gehad met de technische staf en twee Franse spelers.

Enkele dagen voorafgaand aan het WK kwam het nieuws naar buiten dat Benzema het toernooi zou missen wegens een blessure. Volgens het Spaanse medium is hier het een en ander aan voorafgegaan. Bij aankomst op Clairefontaine – het nationale voetbalinstituut van Frankrijk – wilde de spits zich niet fysiek laten testen. Daar begonnen de vermoedens van Deschamps en de technische staf te leven dat er meer aan de hand was.

Benzema reisde in eerste instantie mee naar Doha, maar enkele dagen later raakte hij geblesseerd. Naar verluidt wilde de Fransman bij de groep blijven, maar de technische staf verwees hem terug naar Real Madrid. Volgens MD waren de stafleden niet ontdaan door het vertrek van een van hun sterspelers. Naast de technische staf zouden ook twee Franse spelers het vertrek van Benzema hebben toegejuicht: Antoine Griezmann en Hugo Lloris. Het tweetal de beslisnemers gevoed met het idee om de speler terug naar De Koninklijke te sturen.

Na het WK kondigde Benzema al snel aan dat zijn interlandcarrière er op zit. Of zijn besluit het gevolg is van dit verhaal, is niet bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s