Nieuws

Zuivere speeltijd is succes: 'Argentinië, hoe vaak zouden die op de grond liggen?'

Zuivere speeltijd is succes: 'Argentinië, hoe vaak zouden die op de grond liggen?'

20-12-2022 07:41

Kenneth Perez heeft met grote bewondering toegekeken naar het succes van de zuivere speeltijd op het WK in Qatar. Volgens de Deense analist is de nieuw spelregel een van de grote positieve lessen die uit het toernooi getrokken kunnen worden.

Voor het eerste in de geschiedenis werd er tijdens een mondiaal voetbaltoernooi zuivere speeltijd geïntroduceerd. Vooral in de eerste wedstrijden werd het duidelijk dat er zowel in de eerste helft als in de tweede helft meer blessuretijd dan normaal werd bijgetrokken, maar in de loop van het toernooi veranderde dat steeds meer.

"Helemaal top! Ik ben ongelofelijk groot voorstander van zuivere speeltijd en hoop dat het een stapje is naar meer", begint Perez in het programma WK-Praat op ESPN. "Wat je ook zag: normaal gesproken kunnen de laatste tien minuten van een wedstrijd nogal irritant zijn door tijdrekken en het faken van blessures, maar dat had geen zin."

Door het introduceren van zuivere speeltijd veranderde het gedrag van spelers. "Kijk naar Argentinië bijvoorbeeld. Hoe vaak zouden die op de grond hebben gelegen als het op de oude manier was gegaan", concludeerde Perez, die een voorbeeld aanhaalt. "De Paul bijvoorbeeld, die had heel vaak op de grond gelegen. Maar die dacht nu ook: ja, die tijd wordt gewoon bijgetrokken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!