Nieuws

Roda baalt van vertrek Streppel: 'Er was nul aanleiding om uit elkaar te gaan'

Roda baalt van vertrek Streppel: 'Er was nul aanleiding om uit elkaar te gaan'

19-12-2022 20:53

Roda JC betreurt het vertrek van Jurgen Streppel. De trainer én technisch manager van de ploeg uit Kerkrade maakte afgelopen week de overstap naar Helmond Sport.

Voor algemeen directeur Jordens Peters kwam het vertrek van Streppel niet geheel uit de lucht vallen. "Als je me dit anderhalve maand geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard, want er was nul aanleiding om uit elkaar te gaan. Maar toen er bij Helmond wat gebeurde, zei ik al wel met een knipoog tegen Jurgen: Helmond gaat bellen. Dat doen ze volgens mij bijna ieder jaar wel", vertelt Peters in gesprek met Voetbal International.

Streppel sloot zijn actieve voetbalcarrière af bij Helmond Sport, waarna hij in Brabant het trainersvak indook. Van 2008 tot de zomer van 2011 was hij hoofdtrainer van Helmond Sport en keert nu dus terug. "Toen het contact met Helmond ontstond, heeft Jurgen me vanaf het begin meegenomen", aldus Peters. "Dus het kwam niet als een volslagen verrassing voor mij, al kan ik me voorstellen dat de buitenwacht het wel zo ervaart."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!