Nieuws

Pasveer senior heeft begrip voor keuze Van Gaal: 'Heeft het uitstekend gedaan'

Pasveer senior heeft begrip voor keuze Van Gaal: 'Heeft het uitstekend gedaan'

19-12-2022 17:01

Eddie Pasveer (65) begrijpt dat zijn 39-jarige zoon Remko geen speelminuten kreeg op het WK van Louis van Gaal. De vader van de Ajax-doelman is vooral trots te zijn en vertelt dat een penalty-wissel zoals in 2014 niet tot de opties behoorde bij Oranje.

Voorafgaand aan het toernooi in Pasveer leek Justin Bijlow of Remko Pasveer de eerste keuze onder de lat te worden, maar de Oranje-bondscoach koos verrassend voor de sc Heerenveen-goalie. "Tuurlijk had ik graag gehad dat Remko speelde", zegt Pasveer senior tegen RTV Oost.

"Maar ik kan de keuze van de bondscoach wel begrijpen. Noppert deed het uitstekend", vervolgt hij. Toch baalt Pasveer van de strafschoppenreeks. "Van de penalty's van Oranje kan je wat vinden (twee werden er gemist, red.). Oranje had een wetenschappelijke benadering voor de penalty's, maar dat heeft niet wat uitgehaald. Noppert zat niet dichtbij de penalty's van Argentinië. Of Remko ze wel had gehad? Invallen speciaal voor penalty's zoals bij het WK in 2014 is geen item geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s