Nieuws

Horrorscenario voor Miedema: Leeuwin scheurt kruisband en moet WK doorstrepen

Horrorscenario voor Miedema: Leeuwin scheurt kruisband en moet WK doorstrepen

19-12-2022 11:29 Laatste update: 11:57

Vivianne Miedema zal het WK vrouwenvoetbal dat in de zomer van 2023 plaatsvindt waarschijnlijk gaan missen. De 26-jarige Oranje Leeuwin heeft haar voorste kruisband gescheurd, meldt haar club Arsenal via de officiële kanalen.

Miedema ging in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon naar de grond en schreeuwde het direct uit van de pijn. De spits ging per brancard van het veld met de handen voor haar ogen, waarschijnlijk denkend aan het meest ernstig denkbare scenario. Dat is nu uitgekomen: haar voorste kruisband is gescheurd.

Arsenal meldt dat Miedema deze week nog zal worden geopereerd en voor langere tijd uit de roulatie is. "Iedereen bij Arsenal wenst Viv het beste bij haar herstel en zal haar alle steun geven die ze nodig heeft om zo snel mogelijk weer in actie te komen. We zullen tijdens elke stap bij je zijn”, klinkt het.

De ernstige blessure komt hard aan bij Miedema. De Leeuwin had haar zinnen gezet op een revanche voor het wereldkampioenschap, waar de zilveren plak werd behaald. De Oranje Leeuwinnen moeten dat nu zonder Miedema gaan doen. Het toernooi gaat op 20 november van start.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!