Reactie

Varane prijst veerkracht van Fransen: 'Daardoor kwamen we weer in de wedstrijd'

Varane prijst veerkracht van Fransen: 'Daardoor kwamen we weer in de wedstrijd'

18-12-2022 22:58

Raphaël Varane kijkt met opgeheven hoofd terug op het WK. De centrale verdediger verloor zondag met Frankrijk de WK-finale van Argentinië, maar prijst de mentale veerkracht die hij en zijn teamgenoten toonden.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld, we hebben alles gegeven", begint Varane na de wedstrijd bij TF1. De verdediger van Manchester United blikt terug op een 'hobbelig' WK. "We hebben tijdens de hele competitie veel obstakels moeten overwinnen, maar hebben nooit toegegeven. We zaten een uur niet in de wedstrijd, maar uiteindelijk hadden we nog kunnen winnen."

Varane was uiteindelijk nog zeer dichtbij met Les Bleus, maar tevergeefs. "We draaiden de wedstrijd bijna om nadat we slecht begonnen. Het was een reis met veel bochten, maar de mentale kracht in dit team zit in het hart. Daardoor kwamen we weer in de wedstrijd", aldus de eenmalig WK-winnaar, die fier is op zijn ploeg. "We zijn teleurgesteld, maar er is veel trots", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!