Reactie

Deschamps baalt van de gemiste kans in de laatste minuut tijdens Frans verlies

Deschamps baalt van de gemiste kans in de laatste minuut tijdens Frans verlies

18-12-2022 21:40 Laatste update: 21:48

Didier Deschamps baalt stevig van het spel dat Frankrijk het eerste uur op de mat legde in de verloren WK-finale tegen Argentinië (3-2). De Franse bondscoach ontweek de vraag of hij ook tijdens de eerstvolgende interlandperiode nog zijn huidige functie bekleedt.

Vooral in de eerste helft vertoonden de Fransen trekjes van verlamming. Waar Argentinië met het nodige vuur aan de wedstrijd begon, leek de spanning er bij Les Bleus flink op te zitten. "We hebben bijna een uur niet het juiste gedaan", begint Deschamps tegenover TF1. Na een bizarre ontknoping kwamen de Fransen vlak voor tijd nog terug, maar het mocht niet baten. "Waar het allemaal om gaat? Een laatste kans in de 120e minuut. Hij (Randal Kolo Muani, red.) schiet tegen de voet van de keeper. En dan is het na een strafschoppenserie altijd moeilijk als je aan de verkeerde kant staat."

Nog voor rust greep Deschamps hard in. De Fransman haalde Ousmane Dembélé en Olivier Giroud naar de kant. "Ik was ervan overtuigd dat we het met de komst van Marcus Thuram en Kolo Muani beter zouden doen", aldus de oefenmeester, die niet persé in het bijzonder boos was op het gewisselde tweetal. "Het was niet dat zij schuldiger waren dan andere, we hadden niet al onze kracht en energie. Ik ga niet in op hoe dat zou kunnen komen."

Toekomst

Waar bondscoaches als Roberto Martínez (België), Luis Enrique (Spanje), Tite (Brazilië) en Fernando Santos (Portugal) als bondscoaches vertrokken, weet Deschamps nog niet wat hij gaat doen. "Ook als we hadden gewonnen had ik hier geen antwoord op gegeven. Ik wil vanavond niet over mijn toekomst praten. Na de jaarwisseling kijken we wel verder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!