Nieuws

Torres velt Italië met Spanje: einde van imposante reeks na 37 (!) wedstrijden

Torres velt Italië met Spanje: einde van imposante reeks na 37 (!) wedstrijden

07-10-2021 07:07

Spanje heeft ten koste van Italië de finale van de Nations League behaald. Voor Azzurri was het de eerste nederlaag in 37 duels. De Spanjaarden, die wraak namen voor de verloren halve finale op het EK, spelen zondag in de finale tegen Frankrijk of België.

Ferrán Torres was de grote man aan de kant van Spanje. De aanvaller van Manchester City nam beide treffers voor zijn rekening. Na ruim een kwartier brak hij al de ban in San Siro. Hij nam een voorzet van Mikel Oyarzabel aan en liet de door eigen fans uitgefloten Gianluigi Donnarumma kansloos: 1-0. Spanje verscheen met een opvallend jong team aan de aftrap. FC Barcelona-talent Gavi groeide met zijn zeventien jaar uit tot jongste international ooit namens La Roja.

Vlak voor rust kwam Italië al in een lastig parket. Leonardo Bonucci ontving zijn tweede gele kaart, na een elleboogstoot aan het adres van Sergio Busquets. Niet veel later bleek de combinatie Oyarzabal - Torres weer goud waard voor Spanje. Eerstgenoemde leverde wéér een afgemeten voorzet af, ditmaal scoorde Torres met het hoofd. 

De Italianen hadden de strijdbijl nog niet begraven en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Nadat Oyarzabal een opgelegde kans op de 0-3 miste, vond Lorenzo Pellegrini wél het net. Daarmee was de spanning voor even terug, maar een slotakkoord bleef uit. Luis Enrique en zijn manschappen staan zondag in Turijn in de finale van de Nations League, waarin ze Frankrijk of België tegenover zich krijgen. Italië speelt zondagmiddag eveneens in Turijn, maar dat is de troostfinale.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!