Nieuws

Individuele WK-prijzen uitgereikt: Messi benoemd tot beste speler van het toernooi

Individuele WK-prijzen uitgereikt: Messi benoemd tot beste speler van het toernooi

18-12-2022 19:50
1

Lionel Messi is uitgeroepen tot de beste speler van het WK. De Argentijnse superster won de finale in Qatar door na strafschoppen Frankrijk te verslaan. Tijdens de afsluitende ceremonie werden ook andere individuele titels uitgereikt.

Hij won die individuele titel in 2014 al eens, toen na een verloren WK-finale in Brazilië. De foto die destijds werd gemaakt is Messi altijd blijven achtervolgen. Met de award in zijn hand liep hij teleurgesteld langs de wereldbeker. Nu heeft hij ze allebei. Messi is daardoor de opvolger van Luka Modric, die vier jaar geleden in Rusland werd uitgeroepen tot beste WK-speler.

De duidelijk teleurgestelde Kylian Mbappé werd met acht doelpunten topscorer van het toernooi. Het liet hem zichtbaar koud. In de finale completeerde de Franse superster zijn hattrick, maar het mocht niet baten voor de tweede wereldtitel op rij.

Messi's teamgenoot, doelman Emiliano Martínez, werd benoemd tot beste keeper. Enzo Fernández kreeg de prijs voor beste jonge speler van het toernooi. Daarmee is hij de opvolger van Mbappé.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!