Reactie

Analisten veroordelen Frans 'schijtbakkenvoetbal': 'Dembélé is gewoon een dombo'

Analisten veroordelen Frans 'schijtbakkenvoetbal': 'Dembélé is gewoon een dombo'

18-12-2022 17:12

Argentinië heeft een helft achter de rug waarin het heer en meester is geweest tegen Frankrijk, concluderen de analisten bij de NOS. Het voetbal van Les Bleus wordt niet in dank afgenomen.

Argentinië leidt na 45 minuten met een 2-0 voorsprong tegen Frankrijk. Vooral de passie waarmee de Argentijnen speelden valt op. "Het was een ongelofelijke eerste helft, ze komen voor en gaan gewoon door", begint Rafael van der Vaart bij de NOS, die naast Lionel Messi nog een uitblinkende Argentijn zag. 'Di Maria is ook ongelofelijk, die had er gelijk al zin in. Het is lekker dat je niet alleen Messi hebt, ook anderen staan op."

Over de strafschop die aan Argentinië werd toegekend zijn de meningen verdeeld, maar ook in de studio lijkt men zich er bij neer te leggen. "Dit zijn strafschoppen die je met regelmaat gaat zien wanneer er een VAR is, het lijkt een beetje op 'shoot' bij hockey", aldus Pierre van Hooijdonk, die zijn oordeel in het midden laat. "Het is zoeken naar contact, maar lastig om terug te kijken voor een VAR. Er is gewoon contact."

Waar de Argentijnen gepassioneerd spelen, ontbreekt het vuur bij de Fransen, die lamgeslagen leken. "Dembélé is gewoon een dombo", aldus Van der Vaart, die refereert aan het veroorzaakte penaltymoment. Van Hooijdonk laakt het Franse voetbal, dat niet alleen maar op Kylian Mbappé kan leunen. "Het is schijtbakkenvoetbal wat ze heel vaak laten zien. Het is net een F-pupillen team met een snelle spits. Die moet gaan rennen en maakt dan het verschil, maar vandaag niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!